Πήλιο – Βόλο

από 25€ / Άτομο

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πάμε στο Πήλιο - Βόλο σε μία διαφορετική εκδρομή!!!

Αναχωρούμε το πρωί με την καλύτερη διάθεση με προορισμό τα Άνω Λεχώνια στο Πήλιο για να πάρουμε στις 10 το πρωί, προαιρετικά το διάσημο τρενάκι του Πηλίου, τον θρυλικό “Μουτζούρη”, για μία μυθική διαδρομή στο βουνό των Κενταύρων!
Όσοι δεν έρθουν με τον “Μουτζούρη” θα συνεχίσουν προς τις Μηλιές με το λεωφορείο όπου θα συναντηθούμε και πάλι. Το πανέμορφο χωριό Μηλιές μοιάζει να είναι όλο το Πήλιο σε μικρογραφία. Εκεί θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, μία από τις πιο παράξενες εκκλησίες στην Ελλάδα, με την αγιογραφική παράσταση «Ο Μάταιος Βίος του Πλάνου Κόσμου», με παράσταση του ζωδιακού κύκλου εντελώς ασυνήθιστη, έως και ασύμβατη με μια Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία και την εξαιρετική ακουστική της.
Επίσης όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο, με πολιτιστικά θέματα του Πηλίου όπως παραδοσιακές φορεσιές, έθιμα, τέχνη και επαγγέλματα. Στο μουσείο εκτίθεται, επίσης, και αντίγραφο της σημαίας της ελληνικής επανάστασης του 1821.
Στις Μηλιές θα γευματίσουμε και μετά θα φύγουμε για το χριστουγεννιάτικο Βόλο, όπου θα κάνουμε την βόλτα μας στο Χωριό του Άι Βασίλη!!

Γράψτε την εμπειρία σας

  • Κατάλυμα
  • Μεταφορά
  • Άνεση
  • Φιλοξενία
  • Φαγητό